12 Ocak 2017 Perşembe

Kombi Tesisatı ve Peteklerin Kirli Olduğu Nasıl Anlaşılır ?

Kalorifer Tesisatının Kirli Olduğu Nasıl Anlaşılır ?

Kombi ve kalorifer tesisatları kirlendiği zaman istenildiği kadar ısı alınamaz , ödenen elektrik ve doğalgaz faturasının yüksekliğine rağmen beklenen verim alınamaz . Bu yüzden kombi ve doğal gaz tesisatı ile radyatörlerin temiz olması son derece önemlidir . Peki  peteklerin ve tesisatın kirli olduğunu nasıl anlarız ?

- Radyatörlerin kirli olduğunu basit bir yöntemle rahatlıkla anlamamız mümkündür . Radyatörlerin yarıdan aşağısı elimizle kontrol ettiğimizde daha soğuk ise radyatörler kirlenmiş demektir . Çünkü radyatör içerisindeki yabancı maddelerin oluşturduğu tortu alta çöker ve peteklerin alt kısımlarının ısınmasını engeller

- Peteklerin ısı derecelerine bakarak az ya da çok kirlendikleri ile ilgili bir fikir sahibi olmamız mümkündür .

- Elektrik ve doğalgaz faturaları hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmamasına rağmen fazla gelmeye başladıysa radyatörler ve kombi tesisatı kirlenmiş demektir .



Böyle bir durumda bulunduğunuz şehirde bu işi yapan firmalarla iletişime geçerek radyatörlerinizi ve kombi tesisatınızı temizletmeniz gerekir . Alanında uzman olan firmalar ya da ustalarla iletişime geçerseniz tesisatınız ve kombinizin zarar görmeden temizlenmesini sağlayabilirsiniz .


Sivas Kombi Temizleme ve Petek Temizliği İletişim : 0542 730 76 70 

0 yorum:

Yorum Gönder