8 Ocak 2017 Pazar

Tesisat Temizliği Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Tesisat Temizliği Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Kombi ve tesisat içerisinde devr-i daim yapan su zamanla içerisinde taşıdığı yabancı cisimler , kireç , oksitlenme vb. sebeple tesisat boruları , kombi ve radyatörlerde tabaka oluşturur . Bu durum zamanla kombinin ilk günkü kadar ısıtmamasına , radyatörlerin eskisi gibi ısınmamasına sebep olur . Böylesi durumlarda yapılması gereken şey tesisat temizliğidir .  Peki tesisat temizliği nedir ve nasıl yapılır ? Bu yazımızda sizlere bu konu ile ilgili gerekli bilgileri vermeye çalışacağız .

Tesisat Temizliği Nedir ?

Tesisat temizliği belirli zaman dilimleri içerisinde radyatörler , tesisat ve kombi içerisinde yapılması gereken temizleme işlemine verilen addır . Tesisat ve radyatörlerde dolaşan su zamanla tortulaşma , kireçlenme vb. sebeplerle petekler içerisinde çöküntü oluşturur .  Bu durum hem suyun dönüşünü etkiler hem de oluşan bu tabaka ısının radyatörlere olması gerektiği gibi iletilememesine sebep olur . Böyle olunca da hem istediğiniz gibi ısınamazsınız hem de faturanız fazla gelir .



Tesisat temizliği bu tabakanın ortadan kalkarak daha verimli ısınma sağlanmasına yardımcı olur . Tesisat temizliği yaptıracak vatandaşlara en önemli tavsiyemiz tesisatı temizlerken yalnızca suyun değişiminin yeterli olduğu fikrine itibar etmemeleridir . Çünkü bu şekilde bir temizleme işleminde yalnızca su temizlenir ama sistem içerisinde yer alan tortu vb. tabakalar temizlenemez .

Verimli bir tesisat temizliği için mutlaka özel kimyasalların tesisat temizleme makinesi ile yapılması gerekir .

0 yorum:

Yorum Gönder