23 Ocak 2017 Pazartesi

Petek Temizliği Ne Zaman Yapılır ?

Petek Temizliği  Ne Zaman Yapılır?

Birçok firma petek temizliğinin her yıl yapılması gerektiği konusunda müşterilerini yönlendirse de aslında durum tam olarak böyle değildir . Her 2 yılda bir düzenli olarak yaptırılan petek temizliği tesisat için yeterlidir . Kullanmakta olduğunuz petekler eskisi kadar ısınmıyorsa ve aşağıda sıraladığımız sorunları yaşamaya başladıysanız tesisatınızda ve radyatörlerde kirlenme başlamış demektir . Peteklerin yeteri kadar ısınmama sebeplerinin %85'e yakın bir kısmı kullanıcıların kombi temizliğini her yıl düzenli olarak yaptırmalarına karşın tesisat ve petek temizliğine aynı özeni göstermemelerinden kaynaklanmaktadır . Peteklerin kirlenmeye başladıklarının göstergeleri şunlardır :

-Peteklerin yarıdan aşağı kısmının ısınmaması
-Peteklerin yeteri kadar ısınmaması karşısında kombiyi yüksek dereceye kadar getirmenize rağmen peteklerin alt kısımlarının ısınmaması
-Tesisatın en sonunda yer alan peteğin hiç ısınmaması
-Devamlı kirlenmeye bağlı olarak kombinin sürekli arıza vermesi
-Peteklerin iki yılı geçkin bir süre zarfında hiç temizlenmemesi
-Kombi filtresinin devamlı tıkanması

Peki Niçin  Petek Temizliği Yaptırmalıyım!

Çoğu insan kombi temizliğine verdiği önemi petek ve tesisat temizliğine göstermiyor . Oysaki verimli bir ısınma için petek ve tesisat temizliğine de kombi temizliğine olduğu kadar önem vermek gerekir . Bazı  tesisat firmalarının mübalağa ettiği  gibi petek temizliği yapıldığında yakıttan %30 tasarruf sağlamazsınız . Demliklerde niçin alttaki demliğin kireç tutmasına rağmen üstteki demliğin kireç tutmadığını düşündünüz mü ? Çünkü kireç ısının yoğun olduğu noktada daha çabuk oluşur .


Niçin  petek temizliği yaptırmalıyım sorusuna gelecek olursak  eğer; Kombi tesisatında en yoğun kireç oluşan yer , suyun ısındığı eşanjördür. Kombi bakımı sırasında sadece süpürgeyle toz alındığından eşanjör temizliği gerçekleştirilmemektedir . Kalorifer tesisatlarında petek temizleme işlemi gerçekleştirilirken kullandığımız koruyucu kimyasal, suyun geçtiği bütün  kombi parçalarını ayna gibi tertemiz hale getirir . Bu işlem pislenmekten  kaynaklı kombi parçalarında meydana gelecek  arızaları tamamen ortadan kaldırır . Bu sayede fazladan ücret ödemeden kombi temizliğiniz de yapılmış olur. Suyu peteklere ileten  kombi olduğu için, doğru bir şekilde iletimi gerçekleştirildiğinde aldığınız ısı verimi oldukça artacaktır.


0 yorum:

Yorum Gönder